Добре дошъл в екипа!

Добре дошъл в семейството на Лечебни заведения „Хигия“ на д-р Ивайло Тодоров, който от днес е част от екипа на Ортопедично отделение в МБАЛ „Хигия“ и Диагностично -консултативен център „Хигия“. Д-р Тодоров е завършил медицина в Пловдив през 1996 г. 24 години от трудовия му стаж са преминали в МБАЛ „Пазарджик“, като  12 от тях е началник на отделението по ортопедия. Избрах да стана лекар, защото съм израснал  в семейство на лекари. За мен друг път освен медицината не е имало. Дядо ми д-р Владимир Мумджиев беше стоматолог и първия училищен зъболекар в България, баба ми д-р Ана Мумджиева е била интернист с голяма практика в Пазарджик. Още като студент се увличах по хирургията, бях дългогодишен кръжочник в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Насоката към хирургичните специалности доведе през 2005 г. до избора на най-мъжката сред тях – ортопедията“, споделя д-р Тодоров.

Допълва, че да работи и реализира знания и опит в „Хигия“ е прекрасна възможност, а стремежът му е въвеждането на нови техники и принципи на работа и удовлетвореност на пациентите.

Д-р Ивайло Тодоров е член на БОТА и АО и редовен участник във всички национални симпозиуми по „Ортопедия и травматология“.